Na “Ženskom izazovu” i tim SKS “France Prešeren”

Petnaest ženskih ekipa se proteklog vikenda nadmetalo u streljaštvu, streličarstvu i takozvanom kurirskom prelazu. Među učesnicama na strelištu sela Malča bilo je pripadnica vojske i policije, dama iz  IT sektora, novinarki, a njima su se priključile i Dragana Mihajlović i Ivana Gruden Milentijević, članice SKS “France Prešeren”.

“Ženski izazov” koji je povodom međunarodnog praznika žena, Osmog marta, organizovao niški Safari klub, bio je namanjen svim damama koje se inače ne bave adrenalinskim sportovima, ali u životu vole izazove. Neke su po prvi put u ruke uzele pištolj, luk ili strelu, a pritom i pokazale dobre rezultate. Pobednice takmičenja bile su operska pevačica Dragana Moles i njena rođaka Jana, a po rečima  predsednika Safari kluba, Vlaste Stanojevića, u gađanju pištoljem  najbolji rezultat postigla je Dragana Moles, iako nikada pre nije gađala.

Predstavnice SKS “France Prešeren” takođe su se ogledale u svim disciplinama i kako kažu, zadovoljne su postignutim rezultatima jer su probale nešto novo, družile se sa ostalim učesnicama, a i dan je prošao u rekreaciji i dobrom raspoloženju.

http://www.facebook.com/olivera.sasekradulovic/videos/2244323232285828/

Za Draganu Mihajlović je najteža dispilina bila kurirski prelaz, hodanje po konopcu koji je bio podignut na određenu visinu. Od učesnica se tražila i spretnost i fizička snaga, kao i osećaj za balans. Za Ivanu Gruden Milentijević najteža disciplina je bilo gađanje lukom i strelom, mada je zadovoljna rezultatima.

Kao drugi takmičenje je završio tim Saveza za rekreativni sport Niša, dok su treće bile planinarke niškog kluba “Železničar”. Ideja Safari kluba je da ovim takmičenjem nastavi tradiciju ženskog relija,  planiraju i ubuduće ovakve sportske događaje, posebno za 8. mart, a tim našeg Društva rado će učestvovati na svim sličnim manifestacijama.