Evropsko prvenstvo u košarci za žene: Zmagali bomo! (FOTO)

Odabranice Damira Grgića, najbolje košarkašice Slovenije su već u Nišu, spremne za sutrašnji okršaj sa Mađaricama u hali “Čair”. Članovi SKS “France Prešeren” iskoristili su priliku da, posle treninga, požele uspeh Slovenkama na Evropskom prvenstvu, kao i da upriliče zajedničku fotografiju .

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva i kao što je najavljeno, Slovenija igra tri utakmice u niškoj hali “Čair”. U četvrtak, 27. juna od 16 sati, Slovenke će imati prvu tekmu sa Mađaracima. Ova utakmica je veoma bitna i svi očekuju pobedu.

U petak, 28.juna, takođe od 16 sati, reprezentacija Slovenije igra sa najboljim košarkašicama Turske, a u nedelju od 18.30, na parketu u Čairu će snage odmeriti sa Italijankama. Ovoj tekmi je prisustvo najavio i NJ.E. Iztok Jarc, ambasador Slovenije u Srbiji.

Sportski duh u slovenskom timu je na visokom nivou, a sreću u predstojećim kvalifikacijama članovi SKS “France Prešern” poželeli su na terenu, gde je Nika Barič, kapetanka reprezentacije dobila cveće.

Najzalužniji za ovaj lep susret je Borut Rismal, direktor izdavačke kuće IOLAR DOO iz Ljubljane, koji je društvo povezao sa Gregom Brezovcem iz Košarkaškog saveza Slovenije, a njegova firma je otkupila 50 karata za članove slovenske skupnosti, koji će u narednim danima sa tribina svim snagama navijati za devojke.

Izjave za POP TV (24ur.com) i radio VAL 202 dali su predsednik SKS FP Ivica Gruden, kao i najstarija članica skupnosti Marija Ferlež Burazor.

Subota je slobodan dan,  Kompas  je za slovensku hišu izabrao kafić “Hush Hush” u ulici generela Tranijea i tamo će se, posle tekme sa Turskom, u petak 28. juna naći navijači, igračice i stručni štab, a na ovo druženje pozvani su i članovi SKS “France Prešeren”.

VSO SREČO Z ZMAGO!

Piše: Olivera Sašek Radulović