Slava Gradske opštine Pantelej

Devetog avgusta, Gradska opština Pantelej obeležila je svoju krsnu slavu Sv. Pantelejmona. Svečanost je održana u dvorištu opštinske zgrade, a pozivu se odazvao veliki broj ličnosti iz javnog života grada Niša, kao i veliki broj građana koji žive i rade na području gradske opštine Pantelej.

Nakon tradicionalnog presecanja slavskog kolača i molitve za dobrobit svih građana opštine Pantelej okupljenima su se obratili gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, a zatim i predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević. Oni su čestitali slavu svima koji slave, poželeli zdravlja i sreće svim građanima kao i uspeh u daljem radu članovima opštine Pantelej.

Po završetku zvaničnog dela i obraćanja gradskih i opštinskih funkcionera, nastavljeno je neformalno druženje u prijatnom ambijentu.

SKS „France Prešeren“ se, kao i ranijih godina, i ovaj put rado odazvala pozivu opštine Pantelej, pa se nekoliko članova skupnosti pridružilo slavlju naših prijatelja, sa kojima već nekoliko godine negujemo dobre i prijateljske odnose.