Premijerno prikazan film “Najbolji među nama” (VIDEO)

U prostorijama SKS “France Prešeren” u četvrtak 3. novembra, premijerno je prikazan dokumentarni zapis o troje članova društva koji su se svojim pofesionalnim radom i uspesima , istakli i tako postali “Najbolji među nama”.

Ivana Gruden Milentijević, Bojan Kitanović i Emilija Vagaja izabrani su među četiri stotine članova društva da se o njima napravi dokumenatrni zapis.

Autor filma, Olivera Sašek Radulović istakla je da se ideja rodila spontano, nakon tekstova koje je kao novinar objavila na portalu Niške vesti.

“Ti tekstovi su bili jako čitani i imali na desetine hiljada preglada. Budući da kao članica SKS “France Prešeren” dobro poznajem svo troje, smatrala sam da bi i jedan dokument sa njima bilo lepo napraviti. Pravu vrednost će ovaj film imati za 10, 20 godina, kada ćemo moći da se prisetimo i vremena korone preko naše doktorke Eme, istorije preko Ivane i profesora Bojana koji predaje na tri jezika”, istakla je utorka.

Ovo ostvarenje snimano je u drugoj polovini avgusta i septembra na više lokacija u Nišu, traje 30 minuta i titlovano je na slovenački jezik.

“Neizmerno sam zahvalna svojoj mladoj rođaki Niki Sašek iz Črnomlja koja ulaže ogroman trud oko prevoda svega što radim, bilo da su u pitanju tekstovi ili filmovi”, dodala je Sašek Radulović.

Prisutni članovi SKS “France Prešeren” su sa pažnjom odgledali film i nagradili aplauzom.

Projekat “Najbolji među nama” finansijski je podržao Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu i Nacionalni savet slovenačke nacionalne manjine u Srbiji.

Leave a Reply